vineri, 6 iulie 2012

PERSONHOOD USA: eficienta si eroism

Permiteti-mi sa va prezint initiativa americana Personhood USA. Aceasta  are in comun cu initiativa cetateaneasca "Unul dintre noi", dorinta de face respectat dreptul la viata "dat de Dumnezeu", prin recunoasterea tuturor  fiintelor umane ca persoane 'create in imaginea lui Dumnezeu', de la inceputul dezvoltarii lor biologice, fara exceptii."

Miscarea Personhood USA si-a inceput activitatea in 2008 in Colorado, dupa campania "Colorado pentru drepturi egale" prin care se intentiona definirea "persoanei" ca incepand din momentul conceptiei, dupa cum este folosit in Costitutia Statului Colorado, prin aceasta facand ilegal avortul.

 Personhood USA a ajutat eforturi politice pentru definirea persoanei in constitutiile tiuror celor 50 de state ale SUA.
Cateva date din cei 4 ani de activitatea  impresionanta:

- participarea la 4 300 de emisiuni TV prin care au ajuns la 117 387 507 de telespectatori si care ar fi costat 11 145 801 US $;
- 6 385 de articole tiparite in SUA&si intrega lume, care au avut un miliard de potentiali cititori;
- 300 de spoturi publicitare TV pe saptamana;
- 380 000 de carti postale trimise;
- 1 077 795 de apeluri telefonice;
-  632 005 e-mail-uri trimise;
-  44 570 de participanti la o tele-conferinta;
- "persoana" este ce de-al 4-lea cuvant ca tendinta de cautare pe Google in ultimul trimestru din 2011;
-  nenumarate vieti salvate!

 Personhood USA a fost prezenta si in Europe, in Lisabona, coparticipand la organizarea unui Summit pro-life care s-a incheiat cu Declaratia Pro-Life de la Lisabona, pe care a semnat-o si Romania printr-un reprezentant:


PRO-LIFE DECLARATION OF LISBON:
“We, along with our organizations are committed to building and strengthening unity and collaboration among pro-life groups around the globe. We believe that in order to properly protect the right to life, every human being, without exception or compromise, at every stage of development must be recognized as a person possessing the right to life in our respective laws and constitutions.”(traducerea urmeaza)

In momentul in care initiativa cetateneasca europeana "Unul dintre noi" a fost lansata la Roma pe 20 mai 2012, si-a facut cunoscuta intentia de a sprijini activ eforturile europeene.

Gualberto Garcia Jones,  avocat si analist legal pentru  Personhood USA, a declarat LifeSiteNews.com:

 "Petitiile sunt o cale foarte buna de a identifica,  educa si activa pe cei care sunt pro-vita, in mod deosebit  intr-un proces de petitionare cu  principii viguroase, sustinut de o robusta strategie de tip grass roots."

Reperezentantul Personhood USA, Joshua Cradock, a fost prezent si la Ankara la o conferinta a Natiunilor Unite pe tema populatieideclarand: "In urmatoarele decade dezechilibrul demografic va crea o presiune careia pensiile si programele de sanatate nu ii vor putea rezista." 

Aceasta activitate deosebit de intensa in plan national si international a Personhood USA a ajuns sa deranje in asa masura pe cei care promoveaza cultura mortii si isi simt amenintate interesele financiare, incat au atacat in toiul noptii casa fondatorului, Keith Mason, in care se aflau si sotia insarcinata in luna a noua si 4 copii. Familia Mason a fost nevoita si isi paraseasca casa si sa mearga la o adresa necunoscuta. Unul dintre senatorii statului Colorado si-a aratat dezaprobarea fata de acest atac las si de nescuzat.

Cum acest atac a avut loc inaintea zilei nationale a USA, m-am intrebat : cam la atat se reduce in prezent toleranta fata de activistii pro-life in SUA? 

E remarcabila deteriorarea libertatii de expresie a americanilor  in contextul masurilor promovate de administratia Obama in favoarea avortului, sterilizarii si contraceptiei care vor trebui platite prin asigurari medicale inclusiv de cei care li se opun. Acestia din urma eventual vor fi obligati sa aleaga intre painea cea de toate zilele si respectarea constiintei.

Nici in Romania, dupa 55 de avort si 22 de ani de contraceptie legalizate nu iti faci prea multi prieteni atunci cand amintesti ca viata incepe la conceptie, deci uciderea prin avort si sau contraceptie ar trebui interzize. Mai ales in campanie electorala.

Sper ca noi, toti cei implicati in prima initiativa democratica cetateneasca europeana "Unul dintre noi", sa gasim resursele de activitate si eroism pe care le demonstreaza Personhood USA si sa nu ne lasam intimidati sau descurajati.

In acelasi timp cred ca fiecare tara din Comunitatea Europeana ar trebui sa isi exprime solidaritatea, aprecierea si prietenia fata de tinerii eroici de la Personhood USA.















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu